Daniel Petrică PLĂIAȘU

Daniel Petrică PLĂIAȘU, RDN, MSc

Nutriționist

Moto: „Lasă mâncarea să fie medicamentul tău și medicamentul tău să fie mâncarea”. Hipocrat

Consultații de specialitate în Nutriție și Dietetică, în special pentru pacienții cu afecțiuni renale

Consultație și evaluare inițială
Analiza dosarului medical în vederea stabilirii unor recomandări dietoterapeutice personalizate în funcție de tipul de afecțiune oncologica/renală/neurologică/hepatice/altele, de stadiul afecțiunii și schemei de tratament, istoric medical, obiceiuri alimentare, preferințe alimentare și stil de viață

Consultație și monitorizare dietoterapeutică și nutrițională pe perioada tratamentelor și post – tratament

Telefon

Drumul meu în lumea nutriției și dieteticii a început acum ceva vreme, mai exact în 2004, când am decis să urmez această specializare prezentă în acel moment în oferta educațională a Facultății de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

La momentul respectiv interesul pentru nutriție și dietetica era destul de scăzut, iar potențialul acestui domeniu vast și în continuă expansiune fiind încă nevalorificat. Ulterior, acest interes s-a dezvoltat exponențial și tot mai multe companii, entități publice sau private erau în căutare de specialiști care să le dezovolte strategiile în acest sens.

Pe parcursul anilor am căutat să îmi completez cunoștințele și aria de expertiză în domenii conexe absolvind studiile de licență ale programului de Kinetoterapie și motricitate specială în 2019 și continuând cu programul de masterat – Nutriție și siguranță alimentară din cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină “Carol Davila” în anul 2021.

Informațiile legate de nutriție și stiința alimentului sunt extrem de dinamice, activitatea de cercetare în domeniu este intensă, ceea ce generează necesitatea că toți specialiștii să se perfecționeze în mod continuu.

Ȋn prezent, problemele nutriționale dobândesc valențe noi, iar cunoașterea și abordarea lor integrativă reprezintă un capital prețios în corectarea problemelor de sănătate, nu doar de natură ponderală. Ultima experiență profesională în slujba pacienților dializați m-a făcut să vreau să le fiu alaturi tuturor pacienților care au de gestionat afecțiuni complexe și care au nevoie de suportul specialiștilor în nutriție clinică.

Ȋn viziunea mea, un bun profesionist are ochii larg deschişi la tot ce apare nou în domeniul lui de activitate, culege informații și idei, le rafinează cu atenţie, se pune în pielea pacientului şi găseşte soluţii inovative la probleme de sănătate ale acestuia, trebuie să fie un specialist multilateral dezvoltat şi pasiunea pentru nutriție îl vă determina să treacă peste toate obstacolele şi să găsească cele mai bune soluții pentru  pacienții sai.

Scopul acestui proiect/platformă este acela de oferi soluții și consiliere în marea de informații despre nutriție și să oferim posibilitatea pacienților să facă alegeri corecte și informate.

Ne asumăm această inițiativă și ne propunem să răspundem așteptărilor unui număr tot mai mare de pacienți, oferindu-le concepte cât mai actuale în managementul nutrițional al diferitelor afecțiuni îmbunătățind-le calitatea vieții.

Ne dorim să îmbinăm perspicacitatea clinică și inteligența analitică, dorind să fim o sursă nesecată de informații pentru cei care ne solicită serviciile.