Nutriție Clinică & Dietoterapie: Afecțiuni Renale
Articole / Informații pentru pacienții cu afecțiuni renale

Factori de risc dietetici pentru pietrele la rinichi dureroase și recurente
Aportul scăzut de calciu și potasiu din dietă sunt factori de risc importanți pentru dezvoltarea…

Apa și consumul de lichide în dializă
Sunt multe componente importante ale dietei renale însǎ aportul unei cantitǎti adecvate de lichid este…

Ce puteți mânca atunci când suferiți de boală cronică de rinichi și diabet!
Căutați o listă de alimente care sunt prietenoase cu rinichii, dar care vă vor ajuta…

Riscurile nerespectarii prescriptiei de dializă
Dacă sunteți un pacient dializat, atunci știți deja faptul că dializa este un tratament de…

Relația pacient dializat-dietetician
Dieteticianul clinic joacă un rol important în creşterea eficacităţii tratamentului pacientului dializat. Acesta este parte…
Află mai multe despre Nutriția Clinică & Dietoterapie în afecțiunile renale
Ce poate face un dietetician pentru tine?
De ce sunt importante consultația și monitorfizareea nutrițională?
Dieteticianul clinic
Este responsabil cu planificarea, educația, supervizarea și evaluarea unui plan clinic de alimentație
pentru a restaura pacientul/clientul la o stare de sănătate funcțională din punct de vedere nutrițional.
Dieteticianul poate activa în cadrul îngrijirilor primare de sănătate sau în instituții medicale.