Nutriție Clinică & Dietoterapie: Afecțiuni Oncologice
Articole / Informații pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

Importanța consilierii nutriționale în cancerul esofagian
Cancerul esofagian este o afecțiune gravă care poate afecta semnificativ capacitatea pacientului de a se…

Cum îmbunătățește reducerea consumului de metionină tratamentul pentru cancer?
Cercetătorii se străduiesc în permanență să găsească noi modalități de a face tratamentele pentru cancer…

Recomandări dietetice în tratamentul chimioterapic al cancerului colorectal
Alimentația poate juca un rol semnificativ în gestionarea efectelor secundare ale chimioterapiei, susținând sistemul imunitar…

Recomandări dietoterapeutice în cancerul pulmonar
Cancerul pulmonar reprezintă principalul tip de cancer la nivel mondial, fiind responsabil pentru un număr…

Sarcom – cum ne ajută dieta?
Modificările dietetice în timpul tratamentului pentru orice tip de cancer( tumoră malignă) vor exista, dar…
Află mai multe despre Nutriția Clinică & Dietoterapie în oncologie
Ce poate face un dietetician pentru tine?
De ce sunt importante consultația și monitorfizareea nutrițională?
Dieteticianul clinic
Este responsabil cu planificarea, educația, supervizarea și evaluarea unui plan clinic de alimentație
pentru a restaura pacientul/clientul la o stare de sănătate funcțională din punct de vedere nutrițional.
Dieteticianul poate activa în cadrul îngrijirilor primare de sănătate sau în instituții medicale.