Nutriție Clinică & Dietoterapie: Afecțiuni Hepatice
Articole / Informații pentru pacienții cu afecțiuni hepatice
Bolile hepatice pot fi prevenite
Ce mănânci contează! În ritmul rapid care caracterizează lumea de astăzi, deciziile din starea de…
De ce este importantă apa pentru sănătatea ficatului?
Peste jumătate din corpul nostru este alcătuit din apă, iar menținerea unei bune hidratări este…
Persoanele cu afecțiuni hepatice pot mânca ardei iute/mâncare picantă?
Mâncarea picantă nu oferă doar o plăcere gustativă, ci are și un efect curativ neașteptat.…
Cum pot probioticele îmbunătăți sănătatea ficatului?
Tractul digestiv uman este strâns legat de majoritatea, dacă nu de toate, organele noastre majore.…
Ce alimente ar trebui incluse în dietӑ pentru a avea un ficat sӑnӑtos?
CAFEAUA – nu întâmplător este prima menționată, deoarece, deseori are o reputație proastă, iar multe…
Află mai multe despre Nutriția Clinică & Dietoterapie în afecțiunile hepatice
Ce poate face un dietetician pentru tine?
De ce sunt importante consultația și monitorfizareea nutrițională?
Dieteticianul clinic
Este responsabil cu planificarea, educația, supervizarea și evaluarea unui plan clinic de alimentație
pentru a restaura pacientul/clientul la o stare de sănătate funcțională din punct de vedere nutrițional.
Dieteticianul poate activa în cadrul îngrijirilor primare de sănătate sau în instituții medicale.