Dr. Cătălina NECHIFOR, RDN, MSc
Nutriționist Dietetician
Consultații de specialitate în Nutriție și Dietetică, în special pentru pacienții cu afecțiuni neurologice
Consultație și evaluare inițială
Analiza dosarului medical în vederea stabilirii unor recomandări dietoterapeutice personalizate în funcție de tipul de afecțiune oncologica/renală/neurologică/hepatice/altele, de stadiul afecțiunii și schemei de tratament, istoric medical, obiceiuri alimentare, preferințe alimentare și stil de viață
Consultație și monitorizare dietoterapeutică și nutrițională pe perioada tratamentelor și post – tratament
Telefon
+40767957202
catalinanechifor@ymail.com
Drumul meu către nutriție nu a fost unul rapid, ci mai mult o adaptare pe parcurs la situația mea.
Am absolvit Facultatea de Stomatologie ȋn 2007, apoi am urmat rezidențiatul de chirurgie dento-alveolară, pe care l-am finalizat ȋn 2010. După o perioadă de doar 5 ani, ȋn care am profesat, am avut un accident vascular cerebral, care nu a permis o recuperare fizică de 100%, punȃnd capăt carierei mele de medic stomatolog. Pentru că eram direct interesată de subiect, dar și pentru că avea legătură cu ceea ce ȋnvățasem deja, am urmat și absolvit Facultatea de Nutriție și Dietetică și Masterul de Nutriție și Dietetică profilactică și curativă ȋn cadrul aceleiași Universități de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, Iași.
Bazȃndu-mă pe experiența legată de starea de sănătate pe care am traversat-o în ultimii ani am ȋnclinat mereu spre nutriția clinică, ȋn special în cadrul afecțiunilor neurologice. Tot ȋn această direcție au fost și lucrările mele de diplomă și de disertație.
Prin intermediul acestei platforme doresc să ofer sfaturi utile atât pacienților cu diverse afecțiuni, ȋn măsura ȋn care se pot autoȋngriji, dar și aparținătorilor, deoarece știu câtă responsabilitate apasă pe umerii lor.
Am constatat cȃt de important este suportul nutrițional și mai ales cât de binevenite sunt sfaturile tehnice legate de modul ȋn care să se facă alimentarea pacienților, aspecte ce trebuie să fie cunoscute inclusiv de aparținători. Este foarte important ca familia, sau cei care ȋngrijesc pacientul, să cunoască toate detaliile legate de îngrijirea pacienților cu diverse tipuri de afecțiuni, care nu sunt capabili să se îngrijească singuri.
Toate acestea sunt o concluzie care a apărut ȋn urma experienței personale, deoarece nimeni nu a explicat familiei mele cum ar trebui să fiu ȋngrijită corect, iar eu, chiar dacă știam aceste informații, nu le puteam transmite, făcând ca situația să devină și mai dificilă atât pentru mine, cât și pentru familia mea.