Roxana MAGDALENA

Roxana MAGDALENA, RDN, MSc

Nutriționist Dietetician

Consultații de specialitate în Nutriție și Dietetică

Consultație și evaluare inițială
Analiza dosarului medical în vederea stabilirii unor recomandări dietoterapeutice personalizate în funcție de tipul de afecțiune oncologica/renală/neurologică/hepatice/altele, de stadiul afecțiunii și schemei de tratament, istoric medical, obiceiuri alimentare, preferințe alimentare și stil de viață

Consultație și monitorizare dietoterapeutică și nutrițională pe perioada tratamentelor și post – tratament

Telefon

+40757575326

E-mail

roxana.nutrition@gmail.com

De mică am fost pasionată de domeniul alimentației. Mi-a plăcut întotdeauna să analizez alimentele și să descopăr ce calități au ele.

După terminarea liceului pe profil de științe ale naturii, am aflat cu bucurie de Facultatea de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa’’ din Iași. Am fost încântată că pot să studiez și să analizez toate informațiile ce țin de acest domeniu.

În cadrul cursurilor de la facultate, am întâmpinat o multitudine de cazuri clinice și o gamă largă de probleme de sănătate cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi, probleme care pot fi evitate și prevenite prin și cu ajutorul alimentației. Astfel, am decis că vreau să ajut cât mai mulți oameni și să fiu capabilă să produc o schimbare benefică și importantă asupra stilului lor de viață.

Cumulul meu de cunoștințe mă ajută extrem de mult în gestionarea tuturor noutăților ce apar în acest domeniu al nutriției, care este într-o continuă schimbare și actualizare, fapt care mă încântă de fiecare dată când caut câte o informație sau aflu ceva nou.

Îmi place să vorbesc cu oamenii, să îi ascult, să aflu părerile lor, să le răspund tuturor curiozităților sau neclarităților pe care le au legate de domeniul nutriției și dieteticii, astfel încât să poată să înțeleagă mecanismele și rolurile ce stau la baza utilizării alimentelor într-un mod corect și sănătos.

În plus, este necesar să cunoaștem și proveniența alimentelor pe care le considerăm hrană pentru corpul nostru, astfel că am decis să urmez cursurile Facultății de Agricultură pentru a putea studia mecanismele și procesele care stau la baza dezvoltării și creșterii plantelor, care fructifică pământul și care oferă și asigură, în același timp, calitatea produsului. Nutriția și agricultura sunt științe interdependente, care se completează și reprezintă două domenii de interes pentru viața și sănătatea oamenilor.