Raluca Roxana BÂRZU

Bch. Dr. Roxana Raluca BÂRZU, RDN, MSc

Nutriționist Dietetician

Consultații de specialitate în Nutriție și Dietetică, în special pentru pacienții cu afectiuni oncologice

Consultație și evaluare inițială
Analiza dosarului medical în vederea stabilirii unor recomandări dietoterapeutice personalizate în funcție de tipul de afecțiune oncologica/renală/neurologică/hepatice/altele, de stadiul afecțiunii și schemei de tratament, istoric medical, obiceiuri alimentare, preferințe alimentare și stil de viață.

Consultație și monitorizare dietoterapeutică și nutrițională pe perioada tratamentelor și post – tratament

Telefon

0726135171

Acum mai bine de 3 ani am decis să îmi încep activitatea științifică și să mă specializez în nutriția clinică lucrând ca voluntar pentru câteva institute și clinici de stat și private de oncologie din București și din țară.

În 1999 am absolvit Facultatea de Biologie, secția Biochimie din cadrul Universității București.

În 2021 am absolvit Facultatea de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “George T. Popa” din Iași.

În 2021 am absolvit și cursul de Masterat cu specialitate în Nutriție și Siguranță Alimentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, cu lucrarea de dizertație “Managementul nutrițional al pacientului oncologic care nu se poate alimenta pe cale orală”.

Doctoratul în Nutriție Clinică este dedicat tuturor pacienților cu afecțiuni oncologice din sfera O.R.L (cap și gât).

Ideea de a lucra ca nutriționist în domeniul oncologiei a venit de foarte mult timp, mai exact din 2014 când am început lucrul la prima platforma online dedicata pacientilor oncologici din Romania, www.oncopedia.ro .

Din 2020 profesez și ofer consultații de specialitate în nutriție oncologică tuturor pacienților care vin la tratamentele oncologice din cadrul clinicilor private de oncologie și radioterapie MEDEUROPA (medeuropa.ro)  din București, Brașov, Constanța și Oradea, ca specialist în nutriție clinică și dietetică.

Din 2021 împreună cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (fabc.ro), am deschis un program de consultații gratuite de nutriție clinică pentru pacienții cu afecțiuni cronice.  Este vorba de un CallCenter (021 253 0591) – dedicat tuturor pacienților cronici din țară care doresc să primească informații și consultații de nutriție clinică specifică afecțiunii lor, dar nu numai.

Alte colaborări:

  • Din 2021 ofer consultații de nutriție clinică pacienților oncologici din cadrul secției de oncologie a Spitalului Municipal Curtea de Arges.
  • Din 2022 profesez și ofer consultații de nutritie clinică pacienților cu afecțiuni cronice care au nevoie de evaluare și monitorizare nutrițională în timpul tratamentelor, în sistem de policlinică în cadrul spitalului  M Hospital www.mhospital.ro
  • Din 2022 ofer consultații de nutriție oncologică și pentru pacienții oncologici din cadrul Clinicii de Oncologie “Sf. Nectarie”Craiova

Prioritatea mea în acest moment este să ofer si prin intermediul platformei AVVA MEDICAL NUTRITION & DIETETICS  informații și consultații de specialitate pacienților cu afecțiuni cronice, în special oncologice.