Crumble cu caise și prune

Publicat Din categoria rețete

INGREDIENTE

compoziția de fructe:

  • 800 g fructe curățate (prune și caise)
  • 2 linguri de făină integrală/de ovăz/de secară
  • esență de vanilie/portocală/lămâie
  • 15-20 ml de îndulcitor cu extract de ștevie (opțional)

compoziția pentru crustă:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 150 g fulgi de secară
  • 100 g unt ghee
  • semințe de chia, in, psyllium, fulgi de cocos (câte 2 lingurițe din fiecare)
  • scorțișoară (opțional)
  • un praf de sare

MOD DE PREPARARE

Fructele se curăță de sâmburi și de codițe, unde este cazul. de asemenea, se pot curăța de coajă sau nu, după cum doriți. Se pun într-un castron și se adaugă făina și esența (și îndulcitorul), apoi se amestecă și se lasă deoparte pentru ca fructele să își lase zeamă.

Separat pregătim compoziția pentru crustă. Se amestecă la robot sau într-un castron cu degetele, fulgii de ovăz și de secară (pe care puteți să îi lăsați întregi sau îi puteți mărunți), semințele, fulgii de cocos, scorțișoara, praful de sare și untul rece (tăiat bucățele pentru a fi mai ușor de încorporat). Se va obține un amestec umed, cu textură nisipoasă.

Se răstoarnă fructele direct în tava de copt (care nu se unge cu nimic și nici nu se tapetează cu hârtie de copt), iar deasupra se distribuie amestecul pentru crustă și se nivelează ușor, dar fără să se apese.

Se coace în cuptorul preîncălzit, la 180-190°C, timp de 30-40 de minute, până ce crusta capătă o culoare arămie.

Se poate servi cu înghețată de vanilie, cu sos de vanilie sau se lasă așa, simplă și vă bucurați simțurile cu aroma îmbietoare a fructelor.