Nutriție Clinică & Dietoterapie: Afecțiuni Oncologice
Articole / Informații pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

Cum și ce să mănânci în timpul tratamentului pentru cancerul de cap și gât?
Anumite tratamente pentru cancerul de cap și gât pot provoca efecte secundare care îngreunează alimentația,…

Obezitatea sarcopenică și cancer
Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu riscurile obezității și cu provocările legate de…

DHA (Omega-3)––aliat natural în inflamație la cancerul de sân
Autor: Roxana Raluca Barzu-Dietetician Nutritionist-specialist in nutritie oncologica Ce s-a descoperit în studiul ESPEN? Femei…

Cum să mănânci mai bine în timpul chimioterapiei
Suport nutrițional, senzorial și culinar pentru o viață mai bună Autor: Roxana Raluca Barzu-Dieteticican Nutritionist-specialist…

Cafeaua și riscul de cancer
Timp de decenii, titlurile din presă au oscilat între prudență și sărbătoare când vine vorba…
Află mai multe despre Nutriția Clinică & Dietoterapie în oncologie
Ce poate face un dietetician pentru tine?
De ce sunt importante consultația și monitorfizareea nutrițională?
Dieteticianul clinic
Este responsabil cu planificarea, educația, supervizarea și evaluarea unui plan clinic de alimentație
pentru a restaura pacientul/clientul la o stare de sănătate funcțională din punct de vedere nutrițional.
Dieteticianul poate activa în cadrul îngrijirilor primare de sănătate sau în instituții medicale.