Nutriție Clinică & Dietoterapie: Afecțiuni Oncologice
Articole / Informații pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

Cum să mănânci mai bine în timpul chimioterapiei
Suport nutrițional, senzorial și culinar pentru o viață mai bună Autor: Roxana Raluca Barzu-Dieteticican Nutritionist-specialist…

Cafeaua și riscul de cancer
Timp de decenii, titlurile din presă au oscilat între prudență și sărbătoare când vine vorba…

Recomandari dietoterapeutice corect documentate pentru femeile cu cancer mamar aflate în tratament cu inhibitori de aromatază
Află ce alimente sunt recomandate și cum să-ți protejezi sănătatea dacă urmezi tratament cu inhibitori…

Nutriția oncologică în melanom: rolul alimentației în timpul tratamentului cu imunoterapie
Introducere Melanomul, o formă agresivă de cancer de piele, este tratat din ce în ce…

Alimentația antiinflamatoare în limfedem
Află cum o alimentație antiinflamatoare te poate ajuta să reduci simptomele limfedemului. Informatii complete pentru…
Află mai multe despre Nutriția Clinică & Dietoterapie în oncologie
Ce poate face un dietetician pentru tine?
De ce sunt importante consultația și monitorfizareea nutrițională?
Dieteticianul clinic
Este responsabil cu planificarea, educația, supervizarea și evaluarea unui plan clinic de alimentație
pentru a restaura pacientul/clientul la o stare de sănătate funcțională din punct de vedere nutrițional.
Dieteticianul poate activa în cadrul îngrijirilor primare de sănătate sau în instituții medicale.