Chili cu cartofi dulci și fasole neagră

Publicat Din categoria rețete

Ingrediente:

2 linguri de ulei de măsline

1 cartof dulce mediu-mare (sau 2 mai mici)

1 ceapă

4 căței de usturoi

2 linguri de praf de chili (sau mai puțin, dacă nu doriți să fie atât de iute)

2 conserve de fasole (fiartă)

1 cutie de roșii cubulețe

2+1/2 căni de apă

¼ de linguriță de sare (sau mai puțin, în funcție de preferințe)

zeama de la ½ de lămâie

Mod de preparare

Se încinge uleiul și se adaugă ceapa și cartoful dulce (tăiat cubulețe). Se lasă până se înmoaie ceapa. Apoi adăugăm și usturoiul, chili, sare și mai gătim maxim 30 de secunde. Peste, punem apă, reducem focul, acoperim vasul și lăsăm la fiert vreo 10-15 minute (până sunt gătiți cartofii).

Când cartofii sunt fierți adăugăm fasolea (a fost scursă din conservă și spălată), roșiile și zeama de lămâie. Se mai lasă la fiert vreo 5-7 minute.

Se îndepărtează de pe foc și se pune deasupra coriandru verde sau pătrunjel.

Rezultă 4 porții (1 porție ~ 1 cană)

  • Cartoful dulce: în această rețetă ar merge mai bine decojit, pentru a se descompune prin fierbere și, în felul acesta, să îngroașe mâncarea. În general, a decoji sau a nu decoji cartofii ține doar de preferințele personale. Doar, să ne asigurăm că sunt foarte curați, dacă alegem să îi lăsăm cu tot cu coajă! Dacă se menține coaja, crește conținutul de fibre al preparatului și cuburile rămân întregi și avem o altă textură a preparatului.

De Catalina NECHIFOR

Nutriționist Dietetician