INGREDIENTE (pentru 4 porții):
- 2 cartofi dulci (mărime medie)
- 2 căni de năut fiert/ 2 conserve de năut
- 1 ardei kapia roșu/galben
- 2 morcovi (mărime medie)
- 1 ceapă medie
- ½ dovlecel galben
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare, piper, boia dulce, usturoi granulat, cimbru, curcuma
MOD DE PREPARARE:
Legumele se toacă grosier, cartofii dulci se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Într-o oală se adaugă cartoful dulce, peste care se toarnă o cană mică de apă și se lasă la înăbușit timp de 10 minute. Apoi se adaugă năutul fiert și scurs în prealabil și se mai lasă timp de 5 minute să fiarbă.
După ce au trecut cele 5 minute, se adaugă și restul legumelor (ardei, morcov, dovlecel și ceapă) cu 2 pahare mari de apă (aproximativ 750 ml) și se mai lasă la fiert pentru 15 minute.
După ce am oprit focul, așteptăm aproximativ 10 de minute pentru a se răci supa, iar apoi adăugăm condimentele și uleiul de măsline. După aceea, punem compoziția într-un blender și mixăm totul până obținem consistența dorită. În cazul în care consistența supei este prea groasă/densă, mai puteți adăuga apă sau stock de legume pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Se poate servi alături de o linguriță de smântână/iaurt și câteva crutoane.
Poftă bună!