INGREDIENTE:
- 200 g curmale
- 50 g fulgi de cocos
- 2 linguri de cacao sau pudră de karob (roșcove)
- esență de vanilie/portocală/lămâie (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Curmalele se curăță de sâmburi. Apoi, într-un robot de bucătărie adăugăm curmalele, fulgii de cocos și pudra de cacao/karob și le mixăm foarte bine timp de aproximativ 1 minut.
Turnăm apoi compoziția obținută într-o farfurie mai adâncă și apoi începem să formăm trufele. Pentru a le orna, trecem trufele prin fulgi de cocos, fulgi de migdale sau pudră de cacao/karob sau le putem servi și simple.
Este o rețetă extrem de simplă, ușor de făcut, nu necesită coacere, se face foarte repede și este ideală pentru cei mici (mai ales ca gustare sau ca înlocuitor atunci când au poftă de ceva dulce).
Sugestii:
- Atunci când cumpărați curmalele, încercați să le găsiți pe cele mai moi, în caz contrar, vor trebui lăsate la hidratat;
- Dacă nu aveți fulgi de cocos la îndemână puteți opta și pentru făina de migdale;
- Puteți adăuga esențe sau diferite arome, un praf de sare, nuci sau ciocolată pentru a le face mai aromate.