Brioșe cu afine și caise

Publicat Din categoria rețete

Ingrediente

3 linguri de caise uscate (50 g);

– 200 g de făină integrală;

– 50 g de migdale măcinate;

– ½ linguriță de praf de copt;

– 2 ouă;

– 100 ml de iaurt fără grăsime;

– 2 banane foarte coapte(pisate);

75 g de afine.

Mod de preparare

– Încălziți cuptorul;

– Într-un blender se amestecă 4 lingurii de apă clocotită cu caisele uscate, până se obține o pastă/piure;

– se amestecă făina, migdalele măcinate într-un castron mare. Se adaugă praful de copt, ouăle, iaurtul, bananele și piureul de caise. Amestecați, apoi adăugați afinele.

-se pune amestecul în formele de brioșe (10) și le coaceți aproximativ 25 de minute.

!!! Brioșele se pot congela și, astfel, pot fi consumate până la 3 luni!

De Catalina NECHIFOR

Nutriționist Dietetician