Gazpacho de legume și pepene verde

Publicat Din categoria rețete

Ingrediente:

  • 300 g de roșii foarte coapte
  • 300 g de pepene verde (tocat, fără semințe)
  • 250 g de castraveți
  • ½ de avocado
  • 2 felii de pâine integrală
  • 2 lime-suc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ardei iute (opțional)
  • 50 de ml de ulei de măsline
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare:

– Pepenele și roșiile se pun în blender. Se adaugă castravetele, pâinea înmuiată în apă în prealabil, sucul de lime, usturoi. Se amestecă până la omogenizare. Se adaugă ardeiul iute și se asezonează după gust. La final adăugăm și uleiul de măsline, mai omogenizăm 1-2 minute.

– Se pune amescul la frigider câteva ore până la servire.

-După distribuirea în boluri, se decorează cu avocado, roșii cherry, frunze de busuioc

Informații nutriționale (per porție):

Calorii: 172

Proteine:2,5 g

Grăsimi:12,7 g

De Catalina NECHIFOR

Nutriționist Dietetician