Salată de năut cu sfeclă roșie

Publicat Din categoria rețete

INGREDIENTE:

  • 1 cutie cu năut fără sare, clătit
  • 2 căni cu sfeclă fiartă, tăiată cubulețe
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi ras
  • 1 morcov mediu
  • ¼ de ceapă roșie (sau după preferințe)
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • oregano

MOD DE PREPARARE

Se amestecă toate ingredientel într-un castron mare, care se acoperă și se lasă 30 de minute pentru a se combina aromele.

Informații nutriționale (per porție ~ 1 cană)

Calorii 257;

grăsimi 15 g;

grăsimi saturate 3 g

colesterol 11 mg

carbohidrați 25 g;

zaharuri totale 7 g

zaharuri adăugate 0 g

proteine 8 g;

fibre 7 g;

sodiu 467 mg (dacă adăugați doar 1/4 de linguriță de sare);

potasiu 507 mg.

De Catalina NECHIFOR

Nutriționist Dietetician