INGREDIENTE ( 4 porții)
- 200g linte roșie
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 felie țelină
- 2 cartofi dulci (mărime medie)
- 100 ml sos de roșii
- 1 lingură de ulei de măsline
- Condimente după gust: boia de ardei dulce, chimion, piper
MOD DE PREPARARE:
Spălăm lintea roșie în mai multe ape.Spălăm și tăiem legumele grosier.
Într-o oală încăpătoare se adaugă legumele, peste care se toarnă 1 cană de apă și se lasă la înăbușit pentru aproximativ 10 minute. Adăugăm lintea și cartoful, adăugăm apă și se mai lasă la fiert pentru aproximativ 20 minute. Îndepărtăm spuma care se formează.
Verificăm dacă cartofii au fost fierți și adăugam sosul de roșii, sarea și condimentele după gust.
Cu ajutorul unui blender vertical vom mixa compoziția până când vom obține o supă
cremoasă și fină, se adaugă lingura de ulei de măsline.
Se poate servi cu crutoane din pâine.
Poftă bună!